Motor

Voor de motorpraktijklessen wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsmotoren van het merk Honda en Yamaha waarbij je tijdens de praktijklessen wordt ge-instrueerd door middel van een portofoon.

Het A-rijbewijs voor motoren is opgedeeld in drie categorieën, afhankelijk van het vermogen van de motor. Categorie A1: Motorrijwiel, maximaal 125 cc, maximaal 11 kw, minder dan 0,1kw per kg. Categorie A2: Motorrijwiel, maximaal 35kw, minder dan 0,2 kw per kg en niet afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen. Categorie A: motorrijwiel met onbeperkt vermogen.

Categorie A1 kan behaald worden vanaf 18 jaar. De bestuurder moet dan zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel verkeersdeelneming. Wanneer de bestuurder ten minste 2 jaar in het bezit is van rijbewijs A1, kan categorie A2 behaald worden vanaf 20 jaar (alleen praktijkexamen). Voor categorie A geldt dat deze behaald kan worden vanaf 22 jaar, wanneer de bestuurder 2 jaar of langer in het bezit is van rijbewijs A2. De bestuurder kan voor categorie A rechtstreeks examen doen vanaf de leeftijd van 24 jaar. Deze moet dan een theorie- en praktijkexamen doen. Het praktijkexamen betaat in dat geval uit een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming.

Cursus


Cursus voertuigbeheersing bestaande uit: 10 rijlessen, aanvraag en examen voor €  535,=

Cursus verkeersdeelneming bestaande uit: 10 rijlessen, aanvraag en examen voor € 645,=

Ook het volgen van losse lessen is mogelijk.

 

 

Contact

Auto- en motorrijschool Cor Schrotenboer
Magelerweg 16
7683 VN Den Ham

Wilt u meer informatie? Mail of bel ons dan:
@: info@corschrotenboer.nl
T: 0546-671990